Τελικά έχει θέση το σβηστήρι;

Τι λένε οι οδηγοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος για τη θέση του kill button.

Φαινομενικά δεν υπάρχει σύγκριση για την θέση του kill button καθώς τοποθετείται κάθε φορά στην αριστερή πλευρά του τιμονιού. Παρ'όλαυτά πολλοί οδηγοί σε όλον τον κόσμο οδηγούν με το σβηστήρι σε λάθος θέση. Τι σημαίνει αυτό; Αν ρωτήσουμε έναν οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα μας μιλήσει για συγκεκριμένη θέση και θα μας εξηγήσει και τον λόγο.

Η θέση είναι αυτή της παραπάνω φωτογραφίας, δηλαδή δεξιά από την τρόμπα του συμπλέκτη.

Ο λόγος είναι ο χειρισμός του συμπλέκτη και η γωνία περιστροφής πανω στο τιμόνι.

Κατα τους επαγγελματίες οδηγούς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται πολυ λεπτός χειρισμός. Στις περιπτώσεις λοιπόν αυτές προτιμούν να πιέζουν τη μανέτα στην εσωτερική της καμπύλη ώστε η κίνηση να είναι μικρή και ο έλεγχος μεγάλος. Επομένως, είναι πιο ασφαλές να τοποθετήσουμε το σβηστήρι στην δεξιά μεριά της τρόμπας, διότι αν το βάλουμε στην αριστερή υπάρχει κίνδυνος να περιστραφεί προς τη μανέτα και να μπλοκάρει την κίνηση της μανέτας.


 

Συνοπτικά, προσέχουμε πάντα το αριστερό χερούλι να μην είναι μικρότερο από 14cm, το κεφάλι της μανέτας να μην ξεπερνάει το εξωτερικό του τιμονιού και το σβηστηρι πάντα απο την δεξιά πλευρά της τρόμπας και γυρτό προς τα εμπρός, για να μην βρίσκει το σώμα μας στα πολύ μεγάλα κάθετα εμπόδια.

69 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων